Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Η Αγροτική Ανάπτυξη στο Επίκεντρο Συνάντησης με τον Υπουργό
Η Αγροτική Ανάπτυξη στο Επίκεντρο Συνάντησης με τον Υπουργό PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 12 Ιούλιος 2021 13:37

Σημαντικές ανακοινώσεις για το Δήμο Φαιστού περιλάμβανε η συνάντηση στην Αθήνα αντιπροσωπείας του Δήμου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λίβανο.
Το Δήμο εκπροσώπησαν στην συνάντηση εκπροσώπων απ' όλη την Κρήτη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλης Ορφανουδάκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρωτογενή Τομέα Ιπποκράτης Σκαντζάκης. Ο Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον το σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης που έχει καταρτίσει οΔήμος, καθώς και το σχέδιο ενίσχυσης ύδρευσης και άρδευσης.

Σε σχέση με τις μελέτες για τη δημιουργία νέων μικροφραγμάτων για τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία εξέλιξης, ο Υπουργός τόνισε πως είναι στόχευση τόσο του Υπουργείου όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης η προώθηση νέων πολιτικών αειφορίας γι' αυτό και το Υπουργείο στηρίζει και χρηματοδοτεί τέτοιες δράσεις.
Ο Υπουργός εξέφρασε ενδιαφέρον και για το σχέδιο εμπλουτισμού του Φραγμάτος Φανερωμένης από τον Πλατύ Ποταμό, ωστόσο υποστήριξε πως μια εκτενέστερη συζήτηση για το θέμα θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή εκπροσώπων απ' όλα τα συναρμόδια Υπουργεία.

Ο κ. Λιβανός ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος Φαιστού θα αποτελεί ειδικό σημείο συζήτησης στο πλαίσιο της επικείμενης επίσκεψης του στην Περιφερειεακή Ενότητα Ηρακλείου.
«Ο Υπουργός δείχνει ένα έμπρακτο ενδιαφέρον για το Δήμο Φαιστού και την Κρήτη, ενώ υποστηρίζει την πολιτική που έχουμε χαράξει για την αγροτική ανάπτυξη στο Δήμο μας» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:
«Τόσο οι Αντιδήμαρχοι κ. Φασομυτάκης και κ. Σκαντζάκης όσο και ο πρόεδρος κ. Ορφανουδάκης είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θέσεις μας και την πολιτική μας, αλλά και να αναδείξουν στον κ. Υπουργό το όραμα μας για το μέλλον. Η διάθεση για συνεργασία υπάρχει και η θέληση για να προχωρήσουν δράσεις στον ιδιαίτερα κρίσιμο για το δήμο μας αγροτικό τομέα κι ευχαριστούμε τον κ. Υπουργό γι' αυτό».

 

att00004.jpg

 

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg